Adobe хоче ввести штучний інтелект у свій відеоредактор Premiere Pro

  • 16 апреля, 12:30
  • 1729
  • 0

Adobe анонсує введення ШІ-інструментів у свій відеоредактор Premiere Pro. Це «переосмислить» процес створення роликів — пише компанія у своєму блозі. Вони мають з’явитися «пізніше цьогоріч», але не йдеться про якусь конкретну дату чи місяць.

В Adobe кажуть, що продовжують розробляти моделі Firefly AI — власну «родину» генеративних ШІ, яку вперше представили в березні торік. Нові можливості з’являться саме на її основі, адже компанія розробляє нову відеомодель. 

Але окрім цього, Adobe показали, як можна застосовувати ШІ-інструменти від OpenAI або стартапів Runway та Pika Labs, щоб створити власні відео. Наприклад, вони опублікували демонстрацію використання Sora для створення відео у своєму реакторі, назвала це «експериментом» і не вказала термінів, коли вона стане доступною.

За допомогою ШІ користувачі Premiere Pro зможуть:

  1. подовжити короткі кадри;
  2. видаляти непотрібні об’єкти або додавати нові за допомогою текстових підказок;
  3. з нуля генерувати ролики для перебивок, вводячи текстові підказки або зображення.

Adobe каже, що на відміну від інших компаній, які конкурують за створення найкращої моделі ШІ, вони хочуть зосередитись на спеціалізованих моделях, «кожна з яких сильна у своїй ніші». 

Цей крок може допомогти Adobe, пише Reuters. Акції компанії впали на 20% цього року через занепокоєння Волл-стріт, що інструменти ШІ для створення зображень і відео ставлять під загрозу їхній основний бізнес.

Віцепрезидентка Adobe з маркетингу продуктів для творчих професійних застосунків Діпа Субраманіам зазначила, що компанія ще не вирішила, як буде розподілятися отриманий від сторонніх інструментів ШІ дохід.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий