Adobe Stock продає проросійські зображення і виплачує росіянам роялті

  • 16 ноября, 12:00
  • 3750
  • 0

Глобальна software-компанія Adobe заробляє на продажу проросійських зображень на Adobe Stock. До списку зображень входять карти України без Криму, Донецької та Луганської областей, а також «прапори» територій, нещодавно анексованих росією під час повномасштабної війни проти України.

Про це повідомив користувач Максим Філіпенко на своїй сторінці в соцмережі X (колишній Twitter).

  • Adobe Stock продає проросійскі зображення
« class=

При пошуку слова «Donetsk» на Adobe Stock можна знайти десятки зображень із прапорами та символікою так званої «донецької народної республіки». Цю маріонеткову структуру російські окупанти створили в 2014 році, її ватажки перебувають під західними санкціями.


  • Adobe прямо не розкриває дані творців на своїй платформі. Проте імена кирилицею та характерні закінчення прізвищ вказують, що це творці з росії чи окупованих територій.
  • Ба більше, згідно з умовами бонусної програми Adobe Stock Contributors, ці автори отримують 33% роялті.

Чому це важливо?

Попри заяви про вихід з російського ринку, Adobe продовжує обманювати своїх клієнтів, цілеспрямовано співпрацюючи з творцями з росії. Раніше в 2023 році стало відомо, що Adobe автоматично і безоплатно продовжує ліцензії для російських користувачів. За даними російських ЗМІ, компанія робила це, «щоб зберегти лояльність і підтримку своїх користувачів у важкий період».

Крім того, ці зображення мали би безсумнівно порушувати правила спільноти Adobe Stock, оскільки на них зображені прапори та символіка терористичних організацій. «Цікавий факт: ви не можете знайти прапор ІДІЛ на Adobe Stock або навіть прапор нацистської Німеччини», — каже Максим Філіпенко.


Теги: twitter
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий