Усіх підвів. Угода з купівлі Маском соцмережі Twitter стала найневдалішою для банків із часів глобальної кризи

  • 22 августа, 11:58
  • 3480
  • 0

Купівля соцмережі Twitter Ілоном Маском у 2022 році стала найневдалішою угодою для банків, що її фінансували, з часів глобальної фінансової кризи 2008-2009 років.

$13 млрд, які Ілон Маск зайняв для покупки Twitter у семи банків, обернулися для них найгіршою угодою зі злиття та фінансування з часів світової фінансової кризи, пише The Wall Street Journal.

До банків увійшли такі гіганти як Morgan Stanley і Bank of America, соцмережа Twitter, пізніше перейменована в X, була куплена Маском за $44 млрд у жовтні 2022 року.

Банки, які фінансують такі угоди, заробляють на відсотках, але, як правило, вони швидко продають такі борги іншим інвесторам, щоб вивести їх зі своїх балансів. Однак у цьому випадку у фінкомпаній не було можливості позбутися боргу без втрат, зокрема через слабкі показники соцмережі. Внаслідок цього борги зависли на балансах банків на два роки, повідомляє видання.

За даними аналітичної компанії PitchBook LCD, ці борги висять на балансах фінінститутів довше, ніж будь-які інші кредити, видані банками для фінансування угод з часів фінансової кризи. Подібних проблемних кредитів у фінкомпаній за цей час було досить багато, проте зазвичай їм вдавалося позбутися їх протягом року.

Знецінення кредитів, що знаходяться на балансах банків, негативно позначається на їхньому прибутку. Крім того, тривале збереження високоризикових боргів привертає увагу регуляторів.

Через невдалу угоду з Маском деякі фінкомпанії скоротили обсяги фінансування інших угод, пише видання з посиланням на власні джерела.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий