Акаунти на Twitter, які мають синю галочку, активно поширюють неправдиву інформацію про війну, що розпочала Росія в Україні

  • 9 июля, 18:39
  • 3711
  • 0

Згідно з повідомленням ВВС, користувачі Twitter з верифікованими акаунтами, які відзначені синьою галочкою, поширюють неправдиву інформацію про війну в Україні, в якій зацікавлена Російська Федерація як агресор.

Згідно з повідомленням ВВС, автори статті зазначають, що власники акаунтів на Twitter з верифікацією, які відзначені синьою галочкою, поширюють фейкову інформацію про війну в Україні. Ці користувачі використовують платні послуги для просування своїх постів, і деякі з цих постів набрали понад 1 млн переглядів.

ВВС приводить приклади таких фейкових твітів, зокрема:

  1. про те, що у Франції протестувальники використовували американську зброю, яку США постачали в Україну
  2. про те, що російські військові нібито виявили в Україні "дитячі фабрики", де вирощують дітей від двох до семи років з метою їх продажу до публічних будинків та використання для трансплантацій. Відстеживши ці повідомлення, журналісти ВВС встановили, що воно походить від прокремлівських каналів у Telegram.
  3. нібито президент України Володимир Зеленський скасував вибори у країні, хоча він заявив, хоча Зеленський не скасував вибори, а вказав на правові обмеження, пов'язані з умовами воєнного стану.

BBC стверджує, що у пресслужбі Twitter від коментарів відмовилися.

У лютому 2023 року дослідники з групи Reset виявили, що російські пропагандисти використовують платну систему верифікації Twitter, яка була запроваджена власником Ілоном Маском у жовтні 2022 року. Ця платна функція стала доступною через підписку Twitter Blue. Пропагандисти використовують цю систему, щоб поширювати дезінформацію.


Теги: twitter
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи