Акції Nvidia та AMD б’ють рекорди на тлі ажіотажу навколо чіпів для ШІ

  • 19 января, 12:00
  • 3745
  • 0

Акції AMD та Nvidia досягли історичних максимумів у четвер 18 січня. Як пише CNBC, інвестори продовжують активно скуповувати папери компаній, що виготовляють чіпи для штучного інтелекту.

  1. Котирування AMD зросли на понад 1% протягом дня, досягнувши найвищої вартості у $162,67 за акцію, тоді як Nvidia піднялася на майже 2% до $571,07. Обидві компанії з початку року вже мають двозначні прирости у відсотках після вибухового 2023 року, коли акції AMD піднялися на 127,6%, а Nvidia – на 238,8%.
  2. Рекордні оцінки відображають незмінний інтерес інвесторів до компаній, які розробляють та продають графічні процесори для штучного інтелекту. Графічні процесори (GPU) спочатку були призначені для ігор, але також є важливими для навчання та розгортання складних моделей штучного інтелекту, таких як GPT від OpenAI, що призводить до масового зростання продажів цих чіпів.

Упродовж останніх двох років Nvidia була основним постачальником GPU для компаній, що займаються штучним інтелектом. Інвестори дедалі частіше налаштовуються оптимістично щодо AMD, другого за величиною виробника GPU. Минулого року компанія оголосила про новий чіп, який може конкурувати з H100 від Nvidia, що наразі є стандартом для програм штучного інтелекту.

Аналітики також підкреслюють покращення програмного забезпечення для штучного інтелекту від AMD, що усуває одну з головних причин, чому чіпи Nvidia переважали над AMD.

У четвер 18 січня TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), яка виробляє чіпи для Nvidia та AMD, повідомила про продажі, що перевищили очікування. Генеральний директор заявив, що спостерігається високий попит на чіпи для штучного інтелекту, які використовують найсучасніші технології виробництва.

Менеджмент TSMC вважає, що виробництво чіпів для штучного інтелекту може становити високий рівень їхнього доходу через п’ять років, що має позитивні наслідки як для Nvidia, так і для AMD, написали аналітики Goldman Sachs.

Окрім того, генеральний директор Meta Марк Цукерберг, один із найбільших покупців GPU, повідомив про плани придбати цього року Nvidia та інших GPU на мільярди доларів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все