Amazon запропонувала безкоштовний доступ до ШІ-асистента програміста CodeWhisperer

  • 18 апреля, 04:28
  • 3917
  • 0

Amazon зробила безкоштовним доступ до ШІ-платформи CodeWhisperer, що пропонує допомогу в написанні програмного коду - аналогічний продукт від її конкурента Microsoft коштує $10 за місяць. Бажаючим скористатися CodeWhisperer достатньо пройти реєстрацію.

Amazon представила попередню версію CodeWhisperer минулого року - вже тоді вона підтримувалася середовищами розробки типу Visual Studio Code і створювала код за текстовим описом. Спочатку платформа була доступною тільки для клієнтів Amazon Web Services, тепер нею може безкоштовно скористатися будь-хто.

CodeWhisperer аналізує код, виявляючи в ньому уразливості та пропонуючи варіанти для виправлення помилок. Система підтримує найбільш популярні мови, у тому числі Python, Java, JavaScript, TypeScript, C#, Go, Rust, PHP, Ruby, Kotlin, C, C++, Shell-скрпти, а також SQL та Scala.

Платформа GitHub, що належить Microsoft, випередила Amazon, випустивши інструмент Copilot – він аналогічним чином генерує та пропонує код програмісту, але безкоштовно ним користуватися можуть лише студенти та розробники популярних проектів Open Source. Іншим доводиться платити $10 на місяць або $100 на рік. Google також має свій аналог під назвою AlphaCode, але він поки що перебуває на стадії тестування.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий