Apple веде перемовини з Google, щоб інтегрувати Gemini в продукти iPhone – Bloomberg

  • 19 марта, 09:00
  • 3696
  • 0

Apple та Google ведуть перемовини про інтегрування генеративного ШІ Gemini у нові функції, які з’являться в iPhone вже цьогоріч. Також Apple нещодавно провела переговори про це з OpenAI, пише Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Що відомо про угоду

  1. Apple продовжує розроблювати iOS 18 – наступну версію операційної системи iPhone, яка буде на основі власних моделей ШІ компанії. Але вдосконалення зосередять саме на функціях пристроїв, а не хмарних програмах. Тому Apple шукає партнера, який би взяв на себе роботу над генеративним ШІ, включно зі створенням зображень і написанням есе на основі простих підказок.
  2. Наразі Apple має понад 2 мільярди пристроїв в активному використанні, які потенційно можуть стати домівкою для Gemini. Теоретично, його можуть вбудовані в Siri. 
  3. Обидві сторони ще не визначилися з умовами або брендингом угоди про ШІ та не домовилися про те, як вона буде реалізована. Якщо угоду й укладуть, то точно не раніше червня, пише Bloomberg. Адже влітку виробник iPhone планує провести свою щорічну Всесвітню конференцію розробників.
  4. Також ймовірно, що Apple або не дійде згоди, або залучить кількох партнерів. Наприклад іншого постачальника генеративного ШІ: Claude від Anthropic.

Як на це відреагувала біржа

Акції Alphabet, у склад якої входить Google, виросли на 4,5%. Це сталося на попередніх торгах в понеділок до відкриття бірж в Нью-Йорку. Якщо премаркет утримається, це буде найбільший внутрішньоденний приріст з 7 грудня. Apple, який раніше закрився на рівні $172,62, мало змінився на початку торгів.

Що буде з ШІ від Apple

Як відомо, компанія-розробник iPhone зосередилася на створенні власного ШІ. Зокрема, заради цього вони згорнули проєкт зі створення безпілотного автомобіля.

З початку минулого року Apple тестує власну велику мовну модель Ajax, деякі співробітники також випробовують чатбот під назвою Apple GPT. Але, як пише Bloomberg, технології все ще поступається інструментам від Google та інших конкурентів, що робить партнерство з ними кращим варіантом.

Тож з одного боку угода дасть Gemini ключову перевагу перед мільярдами потенційних користувачів. Але також це може бути ознакою того, що Apple не так далеко просунулася в розробці ШІ.

Як на угоду може вплинути США та ЄС

Американські журналісти вважають, що партнерство двох гігантів може приверне увагу регуляторів. Їхня поточна угода у сфері пошуку вже стала предметом судового позову з боку Міністерства юстиції США. Протягом багатьох років Google щорічно платить Apple мільярди доларів за те, щоб її пошукова система стала за замовчуванням у браузері Safari на iPhone та інших пристроях. 

Угода між Apple і Google також піддається критиці в ЄС, який змушує Apple спростити для споживачів можливість змінити пошукову систему за замовчуванням з Google. Оскільки регуляторний тиск зростає, угода про пошук може стати менш прибутковою для обох компаній. Нова угода щодо ШІ може допомогти компенсувати це, підсумовують журналісти.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий