Apple випустила першу версію свого ШІ для iPhone — огляд бета-версії для розробників

  • 12 августа, 11:21
  • 3703
  • 0

Apple випустила першу версію Apple Intelligence – комплексу функцій штучного інтелекту, який покращить Siri, автоматично генеруватиме електронні листи та зображення, а також сортуватиме сповіщення, повідомляє CNBC. Нове програмне забезпечення представлене у бета-версії iOS 18.1 для розробників.

Воно також доступне у версіях для iPad та Mac. Наразі доступ мають лише зареєстровані розробники Apple, участь у програмі коштує $99 на рік.

Звичайним користувачам, щоб отримати доступ до сервісу, потрібно буде зареєструватися в списку очікування у налаштуваннях Apple після оновлення.

Наразі прев’ю не містить усіх функцій Apple Intelligence, продемонстрованих компанією на щорічній конференції розробників у червні. Але ось що наразі включає представлена версія:

  1. Новий вигляд Siri з підсвічуванням краю телефону
  2. Інші покращення Siri, такі як розуміння команд навіть якщо користувач запинається на словах
  3. Siri тепер може відповідати на питання щодо усунення проблем з продуктами Apple
  4. Кращий пошук фотографій та створення фільмів
  5. Автоматично згенеровані резюме для пошти, повідомлень та голосової пошти
  6. Інструменти написання тексту від Apple

Функції, які ще не доступні, але Apple заявляє, що вони будуть впроваджені протягом наступного року:

  1. Генерація зображень
  2. Генерація емодзі
  3. Автоматичне очищення фотографій
  4. Інші покращення Siri, включаючи можливість використовувати особисту інформацію та виконувати дії всередині застосунків
  5. Інтеграція з OpenAI ChatGPT

Окрім того, компанія повідомила, що штучний інтелект Apple Intelligence тренувався на процесорах, розроблених Google, а не лідеру ринку Nvidia.

Apple опублікувала технічний документ, де прямо не зазначається, що чипи Nvidia не використовувалися, але в описі апаратного та програмного забезпечення інфраструктури ШІ відсутня будь-яка згадка про обладнання Nvidia.

Виробник iPhone повідомив, що для навчання своїх моделей ШІ використовували два типи тензорних процесорних блоків (TPU) від Google, об’єднаних у великі кластери чипів.

Нагадаємо, Apple відклала на жовтень запуск нових функцій на базі штучного інтелекту. Таким чином, ШІ-функції з’являться через кілька тижнів після виходу iOS 18, який запланований на вересень цього року.

Раніше Apple випустила попередню версію свого програмного забезпечення iOS 18, щоб звичайні користувачі та розробники могли протестувати найновіші функції до офіційного релізу. Однак Apple Intelligence була відсутня у публічній бета-версії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий