Apple згорнули проєкт зі створення безпілотного автомобіля

  • 28 февраля, 14:58
  • 3761
  • 0

Apple згорнули свій десятирічний проєкт зі створення самокерованого автомобіля Project Titan, випуск якого очікувався у 2028 році. Про це пише Bloomberg.

Учора, 27 лютого, операційний директор Джефф Вільямс та керівник проєкту Кевін Лінч повідомили цю новину команді із близько 2000 людей. Третину команди з розробки автомобілів переведуть до інших підрозділів. А ті, хто працював над обладнанням, інтер’єрами, екстер’єрами та електронікою мають знайти роботу всередині компанії. Якщо ж не знайдуть – їх звільнять. 

Чому так сталося

Аналітики Bloomberg Анураг Рана та Ендрю Жирар вважають це рішення правильним. Адже тепер Apple зможе сконцентруватися на галузі ШІ, щоб наздогнати своїх конкурентів з OpenAI та Google. А також на гарнітурі доповненої реальності Vision Pro, яка вийшла 2 лютого.

Аналітики вважають ринок ШІ прибутковішим за автомобільний. З іншого боку – хоча прибуток від продажу авто був би не таким значним, він був би гарантованим. Як приклад, Tesla Inc., яка минулого року отримала майже $100 млрд доходу.

Як скоро штучний інтелект може принести Apple гроші – велике питання. Анураг Рана та Ендрю Жирар кажуть: малоймовірно, що компанія матиме повну лінійку застосунків і функцій зі штучним інтелектом у найближчі кілька років. Тому поки Apple продовжуватиме заробляти більшу частину своїх грошей на апаратному забезпеченні, а один лише iPhone приносить близько половини доходів компанії.

Детальніше про Project Titan

Чутки про таємний автомобільний проєкт Apple Project Titan вперше з’явилися в 2015 році. Apple найняла для роботи над ним низку ключових лідерів, у тому числі колишнього директора з програмного забезпечення Autopilot Tesla та колишнього генерального директора стартапу Canoo, що займається розробкою електромобілів. Проте упродовж багатьох років проєкт натрапляв на низку перешкод, зокрема відхід у 2021 році керівника Apple Car Дага Філда. Також Apple боролася з високою плинністю кадрів, постійною зміною планів і внутрішнім скептицизмом, пише The Verge.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий