Apple знову стала найдорожчою компанією у світі, її вартість сягнула $3,29 трлн

  • 13 июня, 14:00
  • 4439
  • 0

Після проведення WWDC 2024 Apple стала найдорожчою компанією у світі, обігнавши Microsoft і Nvidia. Вартість компанії сягнула $3,29 трлн, пише Reuters.

Акції Apple підскочили майже на 4% до рекордних $215,04, що підняло їй ринкову оцінку. Раніше перше місце посідала Microsoft, та нині її оцінка нижча — $3,24 трлн.

Тиждень тому писали, що виробник ШІ-чипів Nvidia виріс у ціні та обігнав Apple. Це пов’язували з тим, що великі компанії витрачають гроші на штучний інтелект, тоді як Nvidia — отримує їх. Та нині позиції компанії Дженсена Хуанга змістилися в топі, її оцінюють у $3,11 трлн.

Що відомо

Apple доволі відставали від своїх конкурентів у розробці штучного інтелекту. У той час, як Google, Microsoft та інші техногіганти представляли свої ШІ-моделі, у розробника iPhone не було нічого. Хоча вводити ШІ у свої пристрої почав також корейський конкурент Samsung.

Довга тиша Apple у цій сфері послабила позиції компанії, тоді як в інших вони росли. Тому всі чекали на Всесвітню конференцію розробників, на якій Apple мала розкрити свою ШІ-стратегію – чи створять вони власні моделі, чи заручаться підтримкою інших розробників.

На WWDC 2024, яку провели 10 червня, з-поміж іншого Apple представила Apple Intelligence та інтегрувала ChatGPT від OpenAI у свої пристрої.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий