Автоконцерн Stellantis придбав AI-продукт CloudMade, що має команду в Україні

  • 22 февраля, 12:00
  • 3753
  • 0

Нідерландська корпорація з виробництва автомобілів Stellantis придбала британський AI-продукт CloudMade, що має офіс в Україні, для розробки програмного забезпечення своїх автівок. Сума угоди не розголошується, однак за інформацією каналу «Підслухано-ІТ», вона може складати «декілька мільйонів доларів».

Про купівлю AI-продукту Stellantis повідомив на своєму сайті 24 січня. Як відомо, до компанії приєднаються 44 інженери та розробники з CloudMade, які займаються розробкою технологій ШІ. Засновник та техдиректор CloudMade Джим Браун сказав, що вони «надзвичайно задоволені» цією угодою.

Для чого потрібен CloudMade

Придбання CloudMade прискорить шлях розвитку STLA SmartCockpit і допоможе досягти цілей Dare Forward 2030, сказав директор з програмного забезпечення Stellantis Ів Боннефон. 

«Завдяки цій адаптивній технології та використанню нашого парку автомобілів, ми будемо створювати інтелектуальні рішення для мобільності швидше та гнучкіше, щоб порадувати наших клієнтів персоналізацією досвіду в автомобілі та на мобільних пристроях».

Послуги та продукти включатимуть:

  1. Діагностика для визначення та планування потреб у технічному обслуговуванні авто та надання сповіщень.
  2. Персоналізовані сервіси в автомобілі, здатні адаптуватися до індивідуальних уподобань, такі як клімат-контроль, навчання стилю водіння та розважальні опції.
  3. Спеціальний голосовий асистент Stellantis.
  4. Оптимізований мобільний досвід та дистанційні команди, такі як планування перед поїздкою, попередня підготовка акумулятора та інші запропоновані дії, засновані на поведінці водія.
  5. Удосконалена навігація та картографія, яка надаватиме актуальні карти, інформацію про дорожній рух у реальному часі та інтелектуальну маршрутизацію.
  6. Цільові функції для управління автопарком, які дозволять бізнес-клієнтам оптимізувати графіки доставки, скоротити час у дорозі тощо.

Автоконцерн Stellantis об’єднує бренди Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat, Jeep, Maserati, Opel, Peugeot тощо. Нагадаємо, раніше Stellantis придбала будапештського розробника програмного забезпечення для штучного інтелекту та автономного водіння aiMotive. Сума угоди не розголошувалася.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все