Безкоштовні можливості під час війни: курси ІТ, тренінги, програми

  • 1 февраля, 06:39
  • 3953
  • 0

Безліч платформ та організацій під час війни запустили безкоштовне навчання для українців. Де вчитись кодуванню, криптограмотності  – розповідаємо про нові можливості.

Безкоштовні курси з IT від Epam

EPAM University безкоштовно надає доступ до базових онлайн-курсів з IT в режимі самостійного навчання, що доступні після реєстрації. 

Курси не мають фіксованих дат старту або закінчення, а також відбіркових етапів, тому їх можна проходити у зручному темпі.

У вільному доступі є базовий курс IT Fundamentals. Його можна проходити з будь-якої країни, єдина умова – знання англійської мови. Початківцям доступні також ще п’ять спеціалізованих курсів: із Java, DevOps, автоматизованого тестування, фронтенду й тестування ПЗ. За посиланням можна відслідковувати найближчі тренінги, що проходять онлайн. 

Коли: без терміну дії

ІТ-курси на Coursera

Projector Institute та INCO Academy запустили на платформі Coursera безкоштовні курси для українців з основ цифрового маркетингу і електронної комерції та ІТ підтримки. Це базові курси для тих, хто хоче здобути нову професію.

У програму входять вебінари з менторами, кар'єрні консультації, уроки англійської та work-life balance тренінг. Тривалість – 3-4 місяці. Заняття можна проходити у будь-який зручний час. Також учасники отримають інструкцію щодо офлайн доступу до матеріалів. Деталі – за посиланням

Коли: старт у лютому

Безкоштовний курс кодування для жінок

SheCodes Foundation запустили безкоштовний курс кодування для біженок та жінок, що продовжують жити в Україні.

SheCodes Pro — це 6-місячне навчання кодуванню, яке переведе від рівня новачка до професіонала. Тут можна вивчити все від HTML, CSS і JavaScript до React, адаптивної розробки та інструментів розробки. Також студенти зможуть створити власне онлайн-портфоліо, щоб продемонструвати його потенційним роботодавцям.

Подати заявку можуть жінки, які:

  1. живуть за кордоном (повний перелік країн можна знайти за посиланням реєстрації) або є біженками;
  2. мають доступ до комп’ютера та Інтернету;
  3. зіткнулися з фінансовими труднощами, але мають бажання вчитися.

Курс безкоштовний. Для участі у відборі треба подати заявку за посиланням.

Коли: без прив’язки до дат

Курс із криптограмотності

Для українців розробили безкоштовний курс із криптограмотності. У програмі – 100 годин теорії та практики у форматі тренажера із реальними кейсами в різних екосистемах. Під час навчання можна дізнатись, що таке криптовалюта та як нею користуватися, а також, які можливості це відкриває.

Курс опублікують на порталі Дія.Цифрова освіта. Для попередньої реєстрації треба заповнити форму за посиланням.

Коли: початок у лютому

Курс від Google для українців

З 1 лютого Google розпочинає другий навчальний курс з роботи з хмарними технологіями для українців.

Навчання буде з фокусом на Machine Learning та роботу з даними.

Учасники отримають: доступ до всіх курсів на платформі Google Cloud Skills Boost, практичний досвід, зустрічі з фахівцями та карʼєрними консультантами.

Умови участі: вміння працювати з даними та знання англійської.

Реєстрація за посиланням. Детальніше можна дізнатись на сайті

Коли: 1 лютого-1 квітня

 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все