SearchGPT. OpenAI розробить пошукову систему на базі штучного інтелекту

  • 29 июля, 09:01
  • 3797
  • 0

Компанія OpenAI анонсувала запуск SearchGPT – нової пошукової системи на базі штучного інтелекту, яка стане конкурентом Google та Perplexity.

SearchGPT є прототипом, доступним обмеженій кількості користувачів, і в перспективі планується його інтеграція в ChatGPT.

На відміну від традиційних пошукових систем, SearchGPT організовує та інтерпретує результати пошуку. Наприклад, при запиті про музичні фестивалі система надає короткі описи подій із посиланнями на джерела, а не просто список посилань. Користувачі можуть ставити уточнюючі запитання та відкривати додаткові релевантні посилання. У системі також передбачено функцію «візуальні відповіді», подробиці про яку поки не розкрито.

Прототип SearchGPT буде доступний лише 10 000 тестових користувачів. OpenAI співпрацює зі сторонніми партнерами та використовує прямі канали контенту для створення результатів пошуку. Головна мета – інтеграція функції пошуку безпосередньо у ChatGPT, що може створити значну конкуренцію для Google. Компанія також вступає в пряму конкуренцію зі стартапом Perplexity, який раніше критикував копіювання контенту видавців у своїх ШІ-зведеннях.

OpenAI приділяє особливу увагу взаємодії з партнерами новин, такими як The Wall Street Journal, The Associated Press і Vox Media. Видавці зможуть керувати відображенням свого контенту в SearchGPT, а також відмовитися від використання даних для навчання моделей OpenAI. У блозі компанії наголошується, що SearchGPT розроблений для наочного цитування та посилання на джерела інформації, що дозволяє користувачам швидко взаємодіяти з результатами пошуку.

Випуск прототипу дає OpenAI можливість протестувати систему та виправити можливі помилки, такі як невірні результати або неправильна атрибуція контенту. Про новий продукт ходили чутки кілька місяців і тепер OpenAI офіційно підтвердила його розробку. З моменту випуску GPT-3.5, компанія поступово наближає ChatGPT до можливості роботи в режимі реального часу.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий