Блокування не працює? В WhatsApp розповіли, скільки клієнтів використовують месенджер там, де він під забороною

  • 3 мая, 08:15
  • 3829
  • 0

Десятки мільйонів людей таємно користуються WhatsApp, незважаючи на те, що месенджер заборонений в їх країні.

Як і багато інших західних додатків, WhatsApp заборонено в Ірані, Північній Кореї та Сирії. Минулого місяця Китай приєднався до списку тих, хто запрещає користувачам доступ до цієї платформи. Інші країни, зокрема Катар, Єгипет, Іорданія та Об'єднані Арабські Емірати, обмежують такі функції, як голосові дзвінки.

Незважаючи на те, що для доступу використовується VPN, WhatsApp може бачити, де на самому місці знаходяться його користувачі — номери телефонів. Кількість клієнтів із перечисленних країн вражає: у WhatsApp два мільярди користувачів у всьому світі та десятки мільйонів із них використовують месенджер там, де він заборонений.

«Ми можемо взглянути на деякі з країн, де ми заблоковані, і все рівно видно десятки мільйонів людей, які підключаються до WhatsApp. … Ми дуже пишаємось тим, що забезпечуємо безпечне частне спілкування, яке не підлягає нагляду зі сторони авторитарних прав або навіть цензуру зі сторони уряду, для людей у всьому світі, які інакше б цього не мали. Але це постійна загроза і постійна боротьба», — сказав керівник WhatsApp Уілл Кеткарт у коментарі BBC News.

Напередодні писали, що Китай наказав Apple заборонити китайським користувачам iPhone завантажувати WhatsApp з AppStore. Компанія погодилася на ці умови.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все