Брудні ігри конкурентів. Midjourney звинуватила Stability AI у спробі захопити сервіс

  • 16 марта, 08:19
  • 3733
  • 0

На початку березня у Midjourney стався глобальний збій. Компанія звинуватила у проблемах співробітників компанії-конкурента Stability AI.

2 березня Midjourney опублікувала оновлення на своєму сервері Discord, в якому визнала, що через тривалий збій сервера згенеровані зображення не з'являлися в галереях користувачів. Вже 6 березня Midjourney заявила, що за збоєм стоїть «активність, подібна до ботнету з платних облікових записів», яку компанія безпосередньо пов'язала зі співробітниками Stability AI, пише The Verge. Компанія стверджувала, що «хтось із Stability AI намагався захопити всі підказки та пари зображень».

Після цього Midjourney оголосила, що забороняє всім співробітникам Stability AI користуватися її послугами «на невизначений термін», а також запроваджує нову політику, яка передбачає заборону користування для будь-якої компанії, яка здійснюватиме «агресивну автоматизацію» або іншим чином призведе до збою в роботі.

Генеральний директор Stability AI Емад Мостак на X заявив, що вивчає ситуацію і що компанія не збиралася навмисно атакувати конкурента. Тоді засновник Midjourney Девід Хольц написав, що надіслав Мостаку інформацію, яка може допомогти внутрішньому розслідуванню.

Напередодні в епіцентрі скандалу опинився генератор зображень із штучним інтелектом від Google. Gemini, як з'ясували користувачі, не здатний генерувати зображення з людьми із білою шкірою. Через проблеми доступ до генератора зображень у чат-боті від Google обмежили. Компанія була змушена зізнатися, що доклала недостатньо зусиль, щоб протестувати сервіс перед запуском.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все