Буде непросто. США заборонили Intel і Qualcomm постачати чіпи Huawei

  • 13 мая, 11:07
  • 3775
  • 0

Минулого місяця Huawei випустила свій перший ноутбук із підтримкою штучного інтелекту. Подальший випуск комп'ютерів та мобільних телефонів під загрозою через нову заборону з боку США.

Сполучені Штати вжили подальших заходів для обмеження технологічного прогресу Китаю, скасувавши ліцензії, які дозволяли Intel та Qualcomm купувати та продавати мікросхеми Huawei Technologies, повідомляє Financial Times. Рішення набуває чинності негайно та вплине на чіпи, які Huawei використовує для комп'ютерів та мобільних телефонів.

Huawei знаходиться у списках торгових обмежень США не перший рік, але нещодавно досягла прогресу, який непокоїть американський уряд. Наприклад, минулого місяця китайська компанія випустила ноутбук із підтримкою штучного інтелекту.

«Ми постійно оцінюємо, як наші засоби контролю можуть якнайкраще захистити нашу національну безпеку та зовнішньополітичні інтереси, беручи до уваги постійну зміну загрозливого середовища та технологічного ландшафту. У рамках цього процесу, як ми робили у минулому, ми іноді відкликаємо експортні ліцензії. … Ми можемо підтвердити, що ми відкликали певні ліцензії на експорт для Huawei», — заявив представник Міністерства торгівлі США, відмовившись уточнювати, чи постраждали якісь компанії, окрім Huawei.

Раніше експерти з національної безпеки в США звинувачували Huawei у допомозі Китаю у кібершпигунстві. Хоча Китай і Huawei заперечували причетність до шпигунства, через це протягом останніх кількох років Huawei була огорнута найрізноманітнішими обмеженнями в США. Зокрема продукти китайського бренду неможливо придбати в цій країні. Все почалося у 2019 році, коли тодішній президент Дональд Трамп підписав указ про заборону обладнання, яке створює неприйнятні ризики для національної безпеки. Дехто очікував, що президент Джо Байден скасує указ Трампа, але цього не сталося. Для Huawei заблокували отримання ліцензії, компанію позбавили американських інвестицій тощо.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все