Буде щось грандіозне. Apple хоче співпрацювати з Meta в області ШІ — ЗМІ

  • 25 июня, 10:27
  • 3688
  • 0

Раніше цього місяця Apple оголосила про партнерство з OpenAI для інтеграції ChatGPT до оновленої версії Siri. Тепер, згідно з Wall Street Journal, Apple веде переговори з Meta, материнською компанією Facebook, про укладення аналогічної угоди.

Переговори з Meta поки що не завершені і можуть не привести до угоди. Meta відмовилася коментувати ситуацію, а Apple поки що не дала офіційної відповіді.

Сара Перес зазначає, що підхід Apple до ШІ зараз видається практичнішим, ніж інноваційним. Замість масштабних змін компанія додає функції на основі ШІ до вже існуючих продуктів, що може стати ключем до успішного впровадження технологій ШІ. Партнерство з Meta дозволить Apple вийти за рамки своїх власних можливостей у галузі штучного інтелекту та знизити залежність від одного партнера.

Угода з Meta може надати Apple перевірені технології генеративного ШІ та забезпечити ширше поширення цих технологій серед партнерів. Apple не збирається платити за цю співпрацю, а надаватиме можливості для розповсюдження технологій, дозволяючи партнерам продавати преміум-підписки.

Ілон Маск, співзасновник OpenAI, висловив занепокоєння з приводу глибокої інтеграції ChatGPT з операційними системами Apple, погрозивши заборонити використання пристроїв Apple у своїх компаніях. Apple, у свою чергу, заявила, що буде вимагати дозволу користувачів перед передачею будь-яких даних ChatGPT. Передбачається, що будь-яка інтеграція з Meta працюватиме за аналогічним принципом.

Крім того, Apple планує розгорнути Apple Intelligence у своїх новітніх версіях операційних систем (iOS 18, iPadOS 18 та macOS Sequoia) пізніше цього року. Однак компанія має намір стримати поширення цієї технології в Європейському Союзі у зв'язку із Законом ЄС про цифрові ринки, який спрямований на стимулювання конкуренції на цифрових ринках. Також Apple заявила, що обмежуватиме функції дзеркального відображення iPhone та загального доступу до екрану SharePlay.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий