Буде як у ЄС. Японія зобов'язала техногігантів дозволити сторонні магазини додатків

  • 15 июня, 09:58
  • 3763
  • 0

Наслідуючи приклад Європейського Союзу, Японія ухвалила закон, який забороняє Apple та Google блокувати сторонні магазини додатків для японських користувачів.

Японський закон, який отримав назву Закон про сприяння конкуренції щодо певного програмного забезпечення для смартфонів, набуде чинності до кінця 2025 року. Він має на меті знизити ціни на додатки та створити більш справедливий ринок, змусивши технологічних гігантів конкурувати з меншими компаніями.

Як пише The Verge, цей закон, як і європейський Закон про цифрові ринки (DMA) передбачає, зокрема, що Apple та Google мають дозволяти користувачам своїх гаджетів завантажувати сторонні магазини додатків. Розробники додатків, у свою чергу, зможуть пропонувати сторонні способи оплати.

Закон також забороняє технічним гігантам віддавати перевагу своїм власним послугам у результатах пошуку. Постачальникам, які порушують ці правила, загрожує штраф у розмірі до 20 відсотків їхнього доходу в Японії. Сума збільшується до 30 відсотків у разі повторного порушення.

Epic Games вже оголосила про плани запустити Fortnite та свою ігрову платформу на iOS у Японії наприкінці 2025 року. Як писав NV Техно, компанія вже працює над поверненням своїх послуг на iOS до ЄС.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий