Це по любові. Apple не платила OpenAI за інтеграцію ChatGPT в iPhone — Bloomberg

  • 15 июня, 10:00
  • 3775
  • 0

У рамках нового партнерства Apple не платитиме OpenAI за використання її технологій, як і ШІ-гігант виробнику техніки. Натомість інтеграція ChatGPT в iPhone сприймається обома як інструмент для просування бренду Сема Альтмана.

Коли на цьому тижні Apple оголосила про угоду з OpenAI щодо інтеграції ChatGPT в iPhone, iPad та Mac, обидві компанії не сказали жодного слова про фінансові умови цієї співпраці. Як пише Bloomberg з посиланням на джерела, в рамках партнерства, яке потенційно має тривалі грошові вигоди для обох, жодна зі сторін не платитиме іншу.

Apple вважає, що просування бренду та технології OpenAI на сотнях мільйонів її пристроїв є рівною чи більшою цінністю, ніж будь-які грошові виплати. Гігант у сфері штучного інтелекту, схоже, погоджується з цим.

ChatGPT буде пропонуватися безкоштовно в продуктах Apple, але OpenAI та Apple все ще можуть заробляти гроші, пропонуючи користувачам передплату, вартість якої починається від 20 доларів на місяць.

Втім, за нинішньої структури партнерство може коштувати дорого для OpenAI. Інтеграція у пристрої Apple призведе до суттєвого припливу клієнтів і OpenAI доведеться більше платити Microsoft Corp. за розміщення ChatGPT у хмарних обчислювальних системах Azure.

Як писав NV, угода Apple з OpenAI не є ексклюзивною, і виробник iPhone вже обговорює можливість запропонувати чат-бот Google Gemini як додаткову опцію. Угода має бути укладена пізніше цього року. Apple також провела переговори з Anthropic як потенційним партнером.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий