ChatGPT генерує понад 100 млрд слів щодня

  • 14 февраля, 12:00
  • 3781
  • 0

Чат-бот ChatGPT щодня генерує близько 100 млрд слів, написав засновник компанії OpenAI Сем Альтман у X/Twitter. Проте, ця цифра значно менша за обсяг слів, які, як вважається, створюють люди.

  1. Альтман додав, що всі люди на Землі генерують близько 100 трлн слів на день.
  2. ChatGPT став дуже популярним після запуску наприкінці 2022 року. Зараз його використовують понад 100 млн людей щотижня, це приблизно тисяча слів на людину.

Один із підписників зазначив, що ці цифри свідчать про те, що нам «потрібно більше людей». У відповідь Альтман написав, що нам «потрібно більше графічних процесорів».

Це натякати на чутки про те, що Альтман планує залучити $7 трлн інвестицій на створення нових графічних процесорів (GPU) для навчання ще кращих моделей штучного інтелекту. Згідно з повідомленням Wall Street Journal, ці кошти будуть спрямовані на будівництво заводів з виробництва чипів.

У відповідь на твіти про потребу в більшій кількості графічних процесорів один із підписників запитав, скільки графічних процесорів можна придбати за $7 трлн. «Певно, багато», – відповів Альтман.

Компанія потребує великої потужності для обробки даних та навчання своїх моделей штучного інтелекту. Наразі вони користуються потужностями Microsoft, яких замало.

Business Insider пише, що світ дійсно потребує більше підприємств з виробництва чіпів (про що свідчить підписання президентом США Байденом закону для виділення $52 млрд на будівництво заводів у США), але ця сума – захмарна. Видання наводить порівняння:

  1. $23,36 трлн: ВВП США на 2023 рік;
  2. $6,3 трлн: Федеральний бюджет США на 2022 фіскальний рік;
  3. $2,31 трлн: Вартість війни США в Афганістані станом на 2022 рік;
  4. $4 трлн: Витрати США на Другу світову війну з урахуванням інфляції;
  5. $964.4 млрд: Рівень святкових покупок у США у 2023 році;
  6. $4,23 трлн: ВВП Японії;
  7. $3,08 трлн: Ринкова капіталізація Microsoft.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий