Через майже рік власник "Київстар" врешті-решт продав свій бізнес в росії

  • 9 октября, 17:09
  • 3812
  • 0

Нідерландський постачальник телекомунікаційних послуг Veon володіє мобільними операторами «Билайн» (в Росії, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані) та «Київстар» в Україні. На початку листопада Veon офіційно оголосив про те, що він розпочав процес продажу своїх активів в Росії. Компанія вивчала можливості, щоб забезпечити оптимальний результат для всіх сторін, включаючи Veon, кредиторів, російські підрозділи, клієнтів і працівників.

Це рішення було викликано регуляторними обмеженнями в Росії, оскільки акціонером Veon є іноземний холдинг із "недружньою юрисдикцією". Ці обмеження обмежили доступ російського оператора «Вымпелком» до державних замовлень.

Сьогодні компанія офіційно оголосила, що фіналізувала процес: Veon повністю вийшов з Росії та завершив угоду щодо продажу своїх російських активів. Угода не передбачає можливості зворотного викупу і означає повний вихід Veon з російського ринку. Головний виконавчий директор Veon Каан Терзіоглу заявив, що компанія зосередиться на роботі на своїх ринках в Пакистані, Україні, Бангладеш, Казахстані, Узбекистані та Киргизстані.

За недавніми рішеннями суду, було накладено арешт на всі корпоративні права в Україні, які належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Один із заблокованих активів - це «Київстар», який належить на 100% Veon Ltd.


Теги: київстар
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи