Чи буде скандал? Новий ШІ-відеогенератор краде персонажів Disney для своїх роликів

  • 21 июня, 09:55
  • 3705
  • 0

Стартап Luma випустив новий генератор відео за текстовою підказкою Dream Machine. У ньому вже виявили істотний недолік: він випадково розміщує у кадрі персонажів мультфільмів Pixar.

Luma опублікував серію відео створених за допомогою Dream Machine. Приблизно на 57-й секунді одного з них можна побачити Майка Вазовскі із франшизи Pixar Корпорація монстрів. Luma не розкриває, на яких матеріалах навчається її модель, і тому незрозуміло, чи використовувалися матеріали студії Disney для створення моделі, пише The Verge. Disney привселюдно не прокоментувала інцидент.

Luma рекламувала свою модель Dream Machine як майбутнє кіновиробництва, з високоякісними, реалістичними кадрами, створеними простим введенням підказок у вікно. Зараз Luma приваблює людей реєструватися та користуватися Dream Machine безкоштовно, але також пропонується рівень доступу Pro за додаткову плату, який відкриває для користувача нові функції.

Розкриття наборів даних, що використовуються для навчання штучного інтелекту, є предметом дискусій. Політики відсутності прозорості у цьому питанні дотримуються такі техногіганти як OpenAI з її ChatGPT та Sora та Google з її відеогенератором Veo. Багато моделей ШІ вже стикалися з позовами через порушення авторських прав.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий