Cisco готується скоротити тисячі працівників. У чому причина

  • 12 февраля, 15:41
  • 3792
  • 0

За попередніми даними, ще не відомо, скільки саме співробітників Cisco втратять роботу, проте лік уже йде на тисячі. Компанія готується оприлюднити звіт про прибутки 14 лютого 2024 року, тож оголошення про скорочення штату може з’явиться вже незабаром після цієї події, пише агентство Reuters.

У листопаді 2022 року після аналогічного оприлюднення звіту про прибутки Cisco оголосила про реструктуризацію, яка вплинула приблизно на 5% її персоналу. Тоді компанія виплатила майже 600 мільйонів доларів як вихідну допомогу, у цю суму увійшли також деякі супутні витрати.

Відомо, що Cisco знизила прогноз доходів за весь рік у своєму попередньому звіті про прибутки та пояснила це тим, що попит на її мережеве обладнання знижується. Причиною падіння назвали те, що клієнти зараз зосереджені на встановленні та впровадженні продуктів у своєму власному середовищі.

Останнім часом Cisco також зіштовхнулася з низкою проблем у ланцюжку постачань внаслідок пандемії COVID-19. Проте водночас вона стала активніше просуватися на ринку програмного забезпечення, зокрема засобів кібербезпеки.

Також компанія більше уваги приділяє генеративному штучному інтелекту. Так, на початку лютого 2024 року вона запустила Motific. Це програмне забезпечення, яке має на меті спростити і прискорити розгортання генеративного ШІ на підприємствах. Motific надає центральне уявлення про весь життєвий цикл генеративного ШІ, від оцінки до виробництва. Це дозволяє ІТ-спеціалістам інтегрувати можливості генеративного ШІ у своїх організаціях з контролем над такими аспектами, як дані, що використовуються, безпека, відповідальний штучний інтелект тощо.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий