Cмартфони Pixel отримають власний процесор розробки Google

  • 15 апреля, 08:14
  • 3954
  • 0

Компанія Google досягла значних успіхів в розробці власного процесора для майбутніх смартфонів Pixel і для Chromebook. Це повинно допомогти компанії краще конкурувати з Apple, яка вже давно оснащує свої пристрої власними чіпсетами.

Такий хід техногіганта дасть йому змогу в майбутньому повністю відмовитися від послуг Qualcomm, яка поставляє свої процесори для смартфонів Pixel, повідомляє Axios.

Особливості нового процесора Google

Чіп з кодовою назвою Whitechapel розроблений у співпраці з Samsung. Зазначається, що Google використовує сучасний 5-нанометровий техпроцес. Компанія вже отримала перші робочі зразки, проте очікується, що серійні чіпи не будуть готові до використання в пристроях Pixel до наступного року. У перспективі Google може випускати процесори і для Chromebook, але це буде нескоро.

Whitechapel вмикає оптимізацію технології машинного навчання Google. Частина апаратних можливостей також спрямована на підвищення продуктивності і функціональності голосового помічника Google Assistant. Google поступово нарощує свої напівпровідникові потужності. Так, наприклад, смартфони Pixel вже містять спеціальні чіпи для задач машинного навчання й обробки зображень. Пошуковий гігант найняв низку експертів в цій області, включаючи колишніх співробітників Apple та Intel.


Теги: Google pixel
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все