Цінопад. Саркастичний чат-бот Маска стане доступним за дешевшою підпискою

  • 29 марта, 07:57
  • 3643
  • 0

Grok, чат-бот із штучним інтелектом, розроблений компанією Ілона Маска xAI, стане доступним для всіх власників підписки на X (Twitter) категорії Premium.

Власник соцмережі та засновник xAI Ілон Маск оголосив, що цього тижня Grok стане доступним для власників передплати Premium, а не лише для тих, хто має найвищий рівень Premium+, як раніше. Premium, підписка середнього рівня, коштує від 8 доларів США на місяць, що вдвічі дешевше за Premium+. Власники базової передплати за 4 долари досі не братимуть участі у тестуванні чат-бота.

У примітці, доданій фатчекерами на платформі X, зазначається, що Grok доступний тільки в деяких регіонах. Наприклад, він не згадується як наявна функція під час реєстрації в Premium Plus з таких територій, як Німеччина.

Оголошення збіглося за часом з повідомленнями про те, що соцмережа стрімко втрачає користувачів і ледве утримує тих, хто залишається. Згідно з останніми даними Sensor Tower, опублікованими NBC News, станом на лютий використання X у США впало на 18% порівняно з минулим роком та на 23% з моменту придбання Маском. Тому можна припустити, що відкриття Grok для власників дешевшої підписки може бути як способом збільшити кількість передплатників, так і способом залучити більше людей на платформу та запобігти їхній втечі до конкурентів (Mastodon, Bluesky або Threads).

Як писав NV Техно, в основі Grok лежить генеративна модель під назвою Grok-1, яка була навчена як на даних з Інтернету (до третього кварталу 2023), так і на відгуках людей-асистентів. На відміну від інших чат-ботів, Grok також може обробляти дані в реальному часі з повідомлень X і додавати їх у свої відповіді. Також чат-бот відрізняється своїм «бунтарським» характером. Він може жартувати, іронізувати, грубо критикувати користувачів тощо.

Grok став доступним для клієнтів з підпискою X Premium Plus, які перебувають у Сполучених Штатах Америки, у грудні минулого року. Цього місяця було оприлюднено вихідний код чат-бота.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все