Іде легенда. Засновник Twitter залишив амбітний проект Bluesky

  • 7 мая, 12:37
  • 1606
  • 0

Засновник Twitter Джек Дорсі більше не входить до правління децентралізованої платформи Bluesky, якою він займався після продажу своєї соцмережі Ілону Маску.

Напередодні користувач X запитав Дорсі, чи є досі членом правління компанії, і він відповів без подальших уточнень «ні». Пізніше Bluesky подякувала Дорсі за його роботу в двох окремих постах, підтвердивши його відхід від роботи.

«Ми щиро вдячні Джеку за його допомогу у фінансуванні та ініціюванні проекту Bluesky. Сьогодні Bluesky процвітає як соціальна мережа з відкритим кодом, що працює на atproto, децентралізованому протоколі, який ми створили. Після відходу Джека ми шукаємо нового члена правління суспільно-корисної компанії Bluesky, який поділяє наше прагнення створити соціальну мережу, яка дозволить людям контролювати свій досвід», - йдеться у повідомленні платформи.

Ні Bluesky, ні сам Дорсі не повідомили, чому він покинув раду директорів. На даний момент залишилося два члени правління: генеральний директор Джей Гребер і винахідник Jabber/XMPP Джеремі Міллер. Дорсі підтримав Bluesky у 2019 році як проект з розробки стандарту соціальних медіа з відкритим кодом. Пізніше він приєднався до поради директорів, коли Bluesky відокремилася від Twitter у 2022 році.

Як писав NV Техно, Bluesky виникла з ініціативи Twitter із розробки децентралізованого протоколу соціальної мережі (AT Protocol). Тестування соцмережі розпочалося наприкінці жовтня 2022 року. А вже у травні 2023 року вона стала доступною для користувачів, які мають запрошення. Наприкінці 2023 року платформа стала доступною для перегляду незареєстрованими користувачами. З лютого 2024 року Bluesky відмовилася від реєстрації користувачів на запрошення. Тепер приєднатися можуть усі охочі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все