DeepL залучив $300 млн — його оцінка зросла до $2 млрд

  • 23 мая, 09:00
  • 3743
  • 0

Стартап з перекладу зі штучним інтелектом DeepL залучив $300 млн. Раунд, очолюваний європейською компанією венчурного капіталу Index Ventures, підкреслює шалений інтерес інвесторів до стартапів у сфері ШІ, пише TechCrunch.

  1. Тепер оцінка конкурента Google Translate та Grammarly зросла вдвічі, відколи в січні DeepL залучив трохи більше $100 млн і мав оцінку в $1 млрд. Нині його оцінюють у $2 млрд.
  2. DeepL поки не прибутковий. Залучене фінансування вони використають для збільшення продажів і маркетингу, а також для наступних досліджень і розробок. Компанія заявляє, що їхніми інструментами користуються понад 100 000 підприємств. Але це маленький відсоток їхнього адресного ринку, тому вони хочуть збільшити цей показник.
  3. На початку місяця гендиректор і засновник DeepL Ярослав Кутиловський сказав, що до цього компанія зростала органічно, тож тепер вони прагнуть збільшити продажі та маркетингові зусилля. Також вони хочуть розвивати міцніші стосунки зі своїми клієнтами.
  4. За словами Кутиловського, DeepL поступово трансформується в корпоративний напрямок, «що є досить складним і цікавим для дослідницької компанії». Нині стартап підтримує близько 32 різних мов на своїй платформі, серед яких є й українська.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все