До $500 на годину. В Fiverr розповіли, які фриланс-фахівці мають найбільший попит

  • 16 февраля, 13:21
  • 3801
  • 0

За словами керівника відділу вертикалей та інновацій платформи Йоава Горнунга, компанії все частіше надають перевагу саме фрилансерам. Це дозволяє заощадити на штаті та витратах на нерухомість, розповів він виданню CNBC.

Але сфери послуг, для яких наймають незалежних підрядників, постійно змінюються. Так, упродовж останніх місяців Fiverr спостерігає помітне збільшення запитів на фахівців зі штучного інтелекту. Зокрема, відеоредакторів та інженерів оперативної обробки, які можуть допомогти компаніям інтегрувати ШІ в бізнес-стратегію.

Горнунг назвав три галузі, у яких найчастіше зацікавлені роботодавці та які дають можливість заробляти до $500 на годину. Звісно, за умови, що людина працює якісно і швидко.

Редагування відео

Найбільший попит нині мають фахівці, що вміють вправно редагувати незграбні відео, згенеровані штучним інтелектом. На Fiverr кількість таких запитів збільшилась на 625%. Залежно від складності проєкту погодинна оплата може сягати $500. Є й багато завдань середньої складності, за виконання яких теж непогано платять. Вони можуть стосуватися налаштування фону відео, генерування озвучення, покращення аудіо- та візуальних елементів тощо.

Також популярні контент-мейкери, які добре знаються на коротких форматах – Reels, Shorts, TikTok тощо. Динамічні і привабливі ролики часто замовляють навіть відомі бренди, тож вміння зрежисувати, відзняти та змонтувати таке відео приносить непогані гроші. 

Створення контенту для соцмереж та керування ними

Значення сильної присутності в інтернеті «ніколи не було вищим», каже Горнунг. Оскільки все більше людей – особливо молоді споживачі – роблять покупки на платформах соціальних мереж.

Однією з навичок, якою буде «особливо цінно» володіти менеджерам соціальних медіа у 2024 році, є вміння створювати контент, який буде «автентичним і справжнім» для клієнтів. Це зумовлено тим, що дедалі більше споживачів вимагають автентичності та прозорості від брендів, які вони підтримують. І так, багато компаній звертаються саме до фрилансерів замість наймати штатних спеціалістів.

Розробники мобільних застосунків

Те, що вправні програмісти мають попит, доволі очікувано. Проте, за словами Горнунга, вони вже дещо поступаються фахівцям двох попередніх напрямів. До речі, на Fiverr вони зазвичай працюють у командах із графічними дизайнерами та дослідниками даних.

Горнунг зазначає, що кількість пошукових запитів із розробки застосунків постійно зростає від початку 2023 року. Він пояснює, що все більше брендів орієнтуються на мобільні пристрої, щоб задовольнити попит споживачів щодо взаємодії з бізнесом через їхні телефони, а не комп’ютери або особисто. Щонайменше за проєкт готові платити $500.

Нарешті, Горнунг розповів, якими навичками зазвичай володіють фрилансери-лідери, які працюють на Fiverr. Це здатність налагодити спілкування, будувати стосунки на довірі та забезпечити клієнту всебічну підтримку в реалізації проєкту.

Раніше ми також розповідали, що навіть попри повномасштабне вторгнення в Україні розвивається ринок фриланс-послуг.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий