«Докажіть доларом, що ви людина». Соцмережа Маска хоче брати комісію з усіх нових користувачів

  • 16 апреля, 11:24
  • 1751
  • 0

Ілон Маск представив план, спрямований на припинення діяльності роботів на платформі X (Twitter). Згідно з ним, все нові користувачі повинні будуть платити комісію за використання соцмережі.

У коді сайту соцмережі виявили деякі зміни, що свідчать про запровадження такої плати.

«З нових облікових записів потрібно платити невелику щорічну плату, перш ніж ви зможете опублікувати, поставити лайк, додати закладку та відповісти. Це зроблено для того, щоб зменшити спам та створити найкращий досвід для всіх. Ви все ще можете підписуватись на облікові записи та безкоштовно переглядати X», — йдеться в оновленні, яке виявили та опублікували X Updates Radar.

Маск підтвердив, що ця зміна готується, і назвав це єдиним способом припинити появу ботів на платформі.

«На жаль, невелика плата за доступ нового користувача до запису є єдиним способом приборкати невпинну атаку ботів. Сучасний штучний інтелект (і ферми тролів) можуть легко пройти перевірки на ботів», — заявив він.

В іншій нотатці Маск заявив, що новим користувачам доведеться платити лише протягом трьох місяців, після чого платформа буде безкоштовною. Втім, у змінах на платформі йдеться про щорічну, а не щомісячну оплату.

Торік платформа вже зазнала такого способу боротьби з ботами, запровадивши плату за приєднання на двох ринках — у Новій Зеландії та на Філіппінах. Під час тестування комісія складала 1 долар.

Також раніше X почала пропонувати отримувати синю галочку верифікації за 8 доларів на місяць. Хоча ідея також полягала в тому, щоб запобігти захопленню платформи ботами, зрештою це вилилося в те, що «перевірені» користувачі просувають дезінформацію та шахрайство.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий