Допоможе жаба. Експрацівник Meta та Google поділився, як швидко отримати підвищення

  • 5 января, 07:01
  • 3814
  • 0

Експрацівник Meta та Google Ендрю Єнг запевняє, що доволі швидко просувався карʼєрними сходинками в цих компаніях завдяки тому, що… «зʼїдав жабу» замість свого менеджера.

Ендрю розповів виданню Business Insider, що починав карʼєру у великому рекламному агентстві з позиції стажера. А за два місяці вже працював безпосередньо з гендиректором. Він запевняє, що знаходив проблеми у своїй сфері та розвʼязував їх, щоб покращити довіру менеджера. Так, Ендрю визначав неприємні для боса завдання та виконував їх. Так би мовити, «їв жабу» замість когось.

Як принцип жаби допоміг у Meta й Google

Під час роботи в Meta Ендрю мав змогу долучитися до управління проєктами. Він помітив, що колегам більше подобається дизайн і стратегія продукту, а тому взяв завдання на себе. За 18 місяців після влаштування в компанію він отримав підвищення.

У Google його команда відповідала за створення продуктів та інструментів для відділу продажів. Одним із важливих (але доволі нудних) завдань було постійне обслуговування інформаційних панелей для аналітики.

Знову ж таки, багатьом подобалися інші завдання, та далеко не всі хотіли займатися такою роботою. Ендрю використав можливість, взяв завдання на себе і з часом здобув репутацію командного гравця, який може допомогти в подібних ситуаціях.

Як правильно «їсти жабу» на роботі

  1. Виконуйте свою поточну роботу добре. Ендрю радить добре розібратися у своїх завданнях та виконувати їх швидко, але без втрати якості. Так, на створення першої презентації для керівництва в Meta Ендрю витратив 20 годин, а за кілька місяців він скоротив цей термін до 5 годин. Вільний час можна буде використати для нових завдань.
  2. Визначте, яка робота не подобається вашому керівнику. Коли у вас зʼявиться достатньо часу на додаткову роботу, спостерігайте за менеджером і командою, щоб визначити можливості для себе. Тобто те, що інші не люблять робити.
  3. Дізнайтесь, як виконувати нові завдання. Спостерігайте, читайте документацію, вчіться. Звісно, можна просто запитати про щось у керівника, однак завдання – полегшити його роботу, тому важливо не перестаратися з питаннями.
  4. Виконуйте додаткову роботу добре. Працюйте з новими завданнями добре, але без втрати якості в основних завданнях.

Ендрю переконаний, що це допоможе побудувати хороші робочі стосунки з керівництвом та швидше отримати підвищення.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий