Джек Дорсі заявив, що не повернеться на посаду гендиректора Twitter

  • 12 мая, 07:59
  • 3995
  • 0

Засновник Twitter Джек Дорсі повідомив, що не повернеться на посаду генерального директора Twitter.

Таким чином Дорсі спростував чутки, що його поновлять на посаді гендиректора компанії, коли американський бізнесмен Ілон Маск почне нею керувати. «Я більше ніколи не буду генеральним директором»,зазначив Джек Дорсі.

Джек Дорсі заявив, що не повернеться на посаду гендиректора Twitter

Джек Дорсі заснував Twitter й обіймав посаду генерального директора соцмережі до 2008 року, потім його звільнили з цієї посади. Він повернувся в Twitter у 2015 році після того, як Дік Костоло пішов у відставку з посади генерального директора. Однак у 2020 році Дорсі знову вирішили відсторонити — його звільнення вимагали інвестори з Elliot Management. Рада директорів Twitter 3 листопада того ж року висловила підтримку Джеку Дорсі, тим самим захистивши його від звільнення. Однак 29 листопада 2021 року Джек Дорсі пішов у відставку. Він тоді сказав, що залишиться членом ради директорів Twitter ще на шість місяців, щоб допомогти новому керівництву з переходом. Замість Дорсі гендиректором компанії став технічний директор Twitter Параг Агравал. Президент Salesforce і головний виконавчий директор Брет Тейлор став головою ради. 

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився приєднуватися до команди директорів.

У квітні стало відомо про плани Маска купити компанію. Bloomberg писав, що Маск запропонував купити Twitter за 43 мільярди доларів, тоді як ринкова ціна Twitter сягає приблизно 37 мільярдів доларів. Рада директорів компанії спочатку скептично поставилась до пропозиції Маска, проте пізніше після консультацій підтримала її. Cторони обговорювали угоду протягом цілої ночі, а зустріч розпочалась 24 квітня. Наступного дня стало відомо, що Ілон Маск придбав Twitter за $44 мільярди. Відтепер компанія стане приватною. Маск також повідомив, що планує зробити Twitter «політично нейтральним». Цю заяву він зробив на тлі масового видалення користувачів із соцмережі. 

Голова ради директорів Twitter Брет Тейлор повідомив, що рада директорів компанії припинить роботу після закриття угоди з Ілоном Маском. Генеральний директор Twitter Параг Агравал лишається на посаді до закриття угоди. Засновник Twitter Джек Дорсі підтримав продаж компанії Маску. Він вважає, що Twitter не повинен мати конкретного власника або керівника, соцмережа має бути «суспільним благом», а не компанією в класичному розумінні. За його словами, те, що Маск купив Twitter, — це єдине рішення, якому він довіряє.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все