Дзвінки в Twitter не шифруються і розкривають ваші IP-адреси. Ось як їх позбутися

  • 7 марта, 15:16
  • 3706
  • 0

Соцмережа Ілона Маска X (Twitter) зробила дзвінки на платформі доступними для всіх та включила їх за умовчанням. З конфіденційністю викликів, як виявилося, є чимало проблем, а вимкнути їх не так просто.

Як зазначено в довідковому центрі X, дзвінки на платформі однорангові: двоє учасників виклику використовують IP-адреси один одного, виклик підключається безпосередньо до їх пристроїв. Так що всі, хто вам зателефонує, можуть побачити вашу IP-адресу, якщо ви не скористаєтеся спеціальними налаштуваннями дзвінків.

Хоча IP-адреса не є дуже конфіденційною інформацією, її можна використовувати для визначення місцезнаходження співрозмовника, і це може створювати небезпеку у певних випадках. X (Twitter) пропонує приховати свою IP-адресу за бажанням, але знайти відповідні налаштування непросто. Шлях до цих параметрів не є очевидним: для дзвінків не передбачено окремого розділу налаштувань.

Параметри аудіо- та відеодзвінків можна знайти у розділі «Конфіденційність та безпека», у розділі «Особисті повідомлення». У цьому розділі можна повністю вимкнути функцію аудіо- та відеодзвінків, або налаштувати їх під себе. Зокрема, тут є налаштування «Підвищена конфіденційність дзвінків», яке вимикає доступ до IP-адреси користувачів під час дзвінків. Коли цей параметр увімкнено, виклик «ретранслюється через інфраструктуру X, а IP-адресу будь-якої зі сторін … замасковано», кажуть у X.

За замовчуванням X дозволяє користувачам отримувати дзвінки від людей, на яких вони підписані. Але також є опція надати можливість дзвонити тільки людям зі списку контактів (якщо ними ділилися з додатком), тільки користувачам з «галочкою», або взагалі всім користувачам на платформі.

Как отключить звонки в X (Twitter) (Фото: Скриншот из приложения X)

TechCrunch зазначає, що у довідковому центрі X взагалі не згадує про шифрування викликів, через що можна припустити, що його немає і платформа потенційно може прослуховувати розмови. З огляду на ризики конфіденційності журналісти рекомендують повністю відключити функцію виклику.

X запустила функцію дзвінків у рамках стратегії Ілона Маска перетворити колишній Twitter на «додаток для всього». Спочатку можливість здійснювати дзвінки отримали користувачі iOS із платною підпискою. На початку 2024 року таку можливість надали також Android-користувачам. У лютому функція дзвінків стала доступною не лише для власників платної передплати, а й для всіх користувачів X.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий