Embracer продає студію Gearbox за $460 млн, покупець – розробник GTA Take-Two Interactive

  • 29 марта, 13:37
  • 3603
  • 0

Шведський холдинг відеоігор Embracer Group продовжує розпродавати активи. Ігрова компанія продала Gearbox Entertainment, розробника серії ігор Borderlands, компанії Take-Two Interactive (розробник серії GTA) за $460 млн.

  1. Угода має допомогти Embracer Group скоротити чистий борг і зосередитися на інших проєктах.
  2. Вона передбачає передачу студій Gearbox Software, Gearbox Montréal та Gearbox Studio Quebec, а також прав на такі франшизи, як Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms та Duke Nukem.
  3. Embracer Group залишить за собою Gearbox Publishing San Francisco (раніше відому як Perfect World Entertainment) разом з правами на видання серії Remnant, майбутньої гри Hyper Light Breaker та інших неанонсованих проєктів; Cryptic Studios, Lost Boys Interactive та Captured Dimensions.
  4. Очікується, що угода буде закрита в першому кварталі фінансового року 2024/25 (до кінця червня 2024 року). Продаж Gearbox Entertainment дозволить Embracer Group скоротити чистий борг на приблизно $300-330 млн.

Останнім часом Embracer Group, власник прав на «Володаря перснів», «Гобіта» та низки інших ігор, після масового розширення під час пандемії проводить масштабні скорочення робочих місць, скасовує розробку деяких ігор та закриває окремі студії.

Раніше Embracer Group вирішив вийти із ринку росії та продати свою «дочку» Saber Interactive за $247 млн. Український розробник ігор Fractured Byte перейде покупцеві із російським корінням. Скоріш за все це саме очікує й українську 4A Games, творців гри Metro.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все