EPAM представила Open Source Contributor Index

  • 3 октября, 06:36
  • 4347
  • 0

EPAM Systems, Inc. (NYSE: EPAM), провідний світовий постачальник послуг з розробки цифорових платформ та програмного забезпечення, анонсувала запуск Open Source Contributor Index (OSCI) – рейтингу провідних розробників програмних продуктів з відкритим кодом. Презентація OSCI відбулася в рамках щорічної конференції EPAM Software Engineering Conference (SEC) 21 вересня цього року. OSCI побудовано на базі алгоритму, який підраховує число щомісячних операцій з підтвердження змін у популярному репозиторію GitHub.

У процесі створення рейтингу команда розробників EPAM експериментувала з кількома різними алгоритмами. Побудований на Microsoft Azure, OSCI, використовуючи загальнодоступні дані платформи GitHub, підраховує долю операцій з підтвердження змін, які виконали співробітники комерційних компаній. При цьому дані щодо операцій працівників університетів, дослідницьких центрів та інших організацій не враховуються під час підрахунків. Головним параметром для алгоритму є кількість працівників, які здійснили впродовж місяця понад 10 операцій з фіксації. Іншим показником, що впливає на результат, є кількість співробітників, які здійснили щонайменше одну операцію. За цим критерієм алгоритм визначає загальний розмір спільноти розробників відкритого коду, що працюють у тій чи іншій компанії. Для забезпечення максимальної прозорості рейтингу, розробники розмістили вихідний код OSCI на GitHub.

OSCI є частиною EPAM SolutionsHub – комплексного репозиторію програмних рішень компанії. Завдяки даному репозиторію ІТ-фахівці та керівники отримують доступ до широкого спектру інструментів: від ліцензійних продуктів до безкоштовних рішень з відкритим кодом, що сприяє швидкому запуску процесів розробки, тестування та запровадження власних технологічних продуктів. Крім цього, спеціалісти EPAM активно долучаються до проектів клієнтів компанії, які реалізовані на відкритому коді. До списку таких проектів, наприклад, входить платформа FOLIO від EBSCO Information Services.

Дебют EPAM SolutionsHub та OSCI відбувся на конференції SEC у м. Гданськ (Польща), де представлений офіс EPAM, що демонструє найвисоку динаміку розвитку у регіоні. У події взяли участь понад 1200 спеціалістів компанії, ключові клієнти та стратегічні партнери EPAM із 20 країн світу. Окрім привітальної промови президента та генерального директора EPAM Аркадія Добкіна, на конференції виступили понад 4 десятки спікерів, які поділилися своїм досвідом у сфері технологій, дизайну та консалтингу.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все