Figure показав робота з ШІ від OpenAI, який вміє розмовляти з людиною

  • 15 марта, 14:00
  • 3743
  • 0

Стартап Figure AI показав перші результати співпраці з компанією OpenAI щодо розширення можливостей гуманоїдних роботів. Він опублікував відео зі своїм роботом Figure 01, що веде діалог з людиною в режимі реального часу.

Бізнесмен і засновник стартапу Бретт Едкок запевнив, що під час демонстрації роботом не керували дистанційно, а відео було знято з нормальною швидкістю. Це може свідчити про значний прогрес у розробці гуманоїдних роботів, адже Figure 01 здатен не лише виконувати прості завдання, але й вести бесіду та міркувати.

Figure 01 зміг чітко назвав предмети довкола і визначив їхнє призначення. Крім того, він дав яблуко людині на прохання щось поїсти, прибирав сміття, розставив посуд, а потім зміг оцінити результати своєї роботи та пояснив чому.

Як робот працює?

Едкок розповів у своєму дописі в X, що вбудовані камери Figure 01 надсилають дані до великої мовно-зорової, розробленої OpenAI. Власні нейронні мережі Figure 10 разів на секунду отримують зображення з камер робота. OpenAI також відповідає за здатність розуміти усну мову, а весь цей потік інформації перетворюється на швидкі, прості, точні дії робота за допомогою нейронної мережі Figure.

Швидкий прогрес

Підприємець вийшов з тіні лише минулого року, зібравши команду провідних фахівців з Boston Dynamics, Tesla, Google DeepMind та Archer Aviation для «створення першого у світі комерційно життєздатного багатоцільового гуманоїдного робота».

У жовтні того ж 2023 року Figure 01 вже стояв на ногах і виконував базові автономні завдання. До кінця того ж року робот отримав можливість спостерігати та навчатися. Він може спостерігати за тим, як людина виконує завдання, будувати власне розуміння того, як їх виконувати, і починати робити це повністю автономно.

У середині січня Figure підписала свою першу комерційну угоду і відправила людиноподібних роботів для використання на автомобільному заводі BMW.

Раніше нове покоління свого людиноподібного робота під назвою Optimus показала Tesla.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все