Financial Times та OpenAI уклали угоду про навчання ШІ на архівному контенті видання

  • 30 апреля, 09:00
  • 2607
  • 0

Financial Times та OpenAI уклали угоди, згідно з якою штучний інтелект компанії навчатиметься на архівному контенті видання. Про це пише FT.

  1. Згідно з умовами, видання надасть ліцензію на свої матеріали. Це потрібно, щоб допомогти розробити технологію генеративного ШІ, яка може створювати текст, зображення та код, які не відрізнятимуть від людських творінь.
  2. Угода також дозволяє ChatGPT відповідати на запитання короткими резюме зі статей FT, але з посиланнями на видання. За словами директора FT Джона Ріддінга, в інтересах користувачів отримувати відповіді з надійних джерел.
  3. Це вже п’ята подібна угода, укладена OpenAI за останній рік, після аналогічних угод з американським Associated Press, німецьким Axel Springer, французьким Le Monde та іспанським Prisa Media у грудні 2023. Фінансові умови не розголошуються, але відомо, що Axel Springer отримуватиме десятки мільйонів доларів протягом кількох років.

Угоди з виданнями, скандали та суди

У грудні 2023 року The New York Times подав позов проти OpenAI та Microsoft за порушення авторських прав. Медіа стверджувало, що його статті використовувалися для тренування штучного інтелекту, який тепер конкурує з нею.

OpenAI прокоментувала позов NYT, на думку компанії, він став несподіванкою. Свою позицію представники OpenAI висловили в чотирьох пунктах, один із них повністю присвятили відносинам із виданням. У ньому компанія пояснила, що позов безпідставний, і припустила, що NYT маніпулює інструментами ШІ.

Як пише Financial Times, минулого року OpenAI, Google, Microsoft і Adobe провели зустрічі з керівниками новинних видавництв, включаючи News Corp, Axel Springer, The New York Times, The Guardian і FT, щоб обговорити питання, пов’язані з їхніми продуктами штучного інтелекту. 

Генеральний директор News Corp Роберт Томсон заявив, що компанія все ще веде переговори з розробниками ШІ. А керівник Thomson Reuters Стів Хаскер заявив цього року, що компанія уклала низку угод з такими компаніями.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий