Fujitsu введе в експлуатацію перший в Японії приватний квантовий комп'ютер

  • 9 октября, 06:35
  • 3818
  • 0

Японія введе в дію свій перший надпровідний квантовий комп'ютер, який розроблено спільно компанією Fujitsu та науково-дослідним інститутом RIKEN. Надпровідні квантові комп'ютери на сьогодні є вельми популярними і використовуються такими компаніями, як Google, IBM та Rigetti. Цей дизайн ґрунтується на надпровідних ланцюгах, які працюють при дуже низьких температурах, близьких до абсолютного нуля, для створення кубітів.

Японська система розміщена в Центрі співробітництва RIKEN RQC-Fujitsu та включає в себе 64 надпровідні кубіти, розташовані на інтегрованій мікросхемі. Ця система може створювати 264 стани квантової суперпозиції та заплутаності, що дозволяє проводити обчислення в розмірах, недосяжних для класичних комп'ютерів. Однак ця система буде працювати паралельно з класичними комп'ютерами, які виконують квантові симуляції, щоб контролювати її роботу.

Fujitsu вказує на те, що для ефективної роботи квантових комп'ютерів потрібна значна корекція помилок. Наразі поєднання квантового комп'ютера з кластером HPC, який імітує 40 кубітів, допомагає вченим оцінити здатність системи надійно генерувати точні результати.

RIKEN та Fujitsu стверджують, що гібридна система вже успішно проявила свою високу точність при використанні квантових алгоритмів для хімічних розрахунків. Проведений експеримент з гібридною системою дозволив точніше визначити енергію основного стану молекули, яка містить 12 атомів водню, у порівнянні з використанням лише класичних алгоритмів.

Ця система зараз використовується і доступ до неї надається зовнішнім компаніям та установам, включаючи Fujifilm, Tokyo Electron, Mizuho-DL Financial Technology Co. та Mitsubishi Chemical, для проведення спільних досліджень. Крім того, Fujitsu та RIKEN активно розробляють технології, необхідні для розширення системи до 1,000 кубітів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий