Прогнозується, що ринок квантових обчислень збільшиться до $7,6 млрд до 2027 року

  • 18 августа, 18:55
  • 3731
  • 0

Компанія International Data Corporation (IDC) надала свій другий прогноз щодо глобального ринку квантових обчислень. Відповідно до аналітиків, галузь розвивається з меншою швидкістю, ніж передбачалося раніше, але на доступному горизонті часу витрати в цьому секторі продовжать демонструвати стабільне зростання

У 2022 році об'єм квантового обчислювального сектору становив близько $1,1 млрд. За даними IDC, до 2027 року витрати у цій галузі прогнозуються на рівні $7,6 млрд. В разі реалізації цих прогнозів, середньорічний темп зростання (CAGR) за п'ять років складе 48,1%.

Новий прогноз IDC виявився більш обережним порівняно з попереднім. Аналізатори вказують, що декілька чинників негативно позначилися на витратах у галузі квантових обчислень. Одним з них є менший прогрес у розробці квантового обладнання. Додатковим фактором є поява інших перспективних технологій, таких як генеративний ШІ, які очікується, нададуть більшу цінність кінцевим користувачам. Крім того, уповільнення розвитку квантового сектору також спонукають макроекономічні фактори, такі, як високі відсоткові ставки, інфляція та перспектива економічної спадщини.

IDC передбачає, що вкладення на ринку квантових обчислень будуть зростати з середньою річною ставкою 11,5% протягом періоду з 2023 по 2027 рік, досягнувши практично $16,4 млрд до завершення цього аналізованого періоду. Ця цифра включає в себе інвестиції, здійснені як державними, так і приватними установами, витрати постачальників технологій та послуг, а також зовнішнє фінансування, що надходить від венчурних фондів та приватних інвестиційних компаній.

У загальних рисах звіту IDC "Світовий прогноз у галузі квантових обчислень: 2023-2027 роки: на шляху до наступної хвилі квантових інновацій", подано прогноз світового ринку для загального уявлення про витрати клієнтів на квантові обчислення, включаючи апаратне та програмне забезпечення, хмарні обчислення та інші послуги, у період з 2023 по 2027 рік. У цьому прогнозі IDC виділяє базові та суміжні квантові обчислення як послугу, а також активні та суміжні квантові обчислення як послугу, яку споживачі використовують. Звіт також надає огляд ринку, включаючи тенденції інвестицій у квантові обчислення, а також фактори та проблеми для постачальників квантових обчислень та постачальників хмарних послуг.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи