Google буде використовувати контент Reddit для навчання ШІ

  • 22 февраля, 13:14
  • 3753
  • 0

Платформа Reddit уклала угоду з Google на використання свого контенту для навчання моделей штучного інтелекту пошукового гіганта. Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела, знайомі з ситуацією.

  1. Контракт з Alphabet (материнською компанією Google) оцінюється у $60 млн на рік. Ця угода свідчить про те, що Reddit, який готується до масштабного виходу на фондовий ринок, шукає нові джерела доходів в умовах жорсткої конкуренції за рекламні долари з боку TikTok та Meta Platforms (Facebook).
  2. Reddit і Google відмовилися від офіційних коментарів. Bloomberg раніше повідомляв про угоду Reddit, але не називав ім’я покупця.
  3. Reddit, яка вже понад три роки розглядає можливість розміщення акцій на біржі, готується вже цього тижня подати заявку на первинне публічне розміщення акцій (IPO), вперше розкривши свою фінансову інформацію потенційним інвесторам. Зі слів джерел, заявка може бути подана вже в сьогодні.
  4. За інформацією Reuters, компанія, оцінена у 2021 році в розмірі близько $10 млрд у раунді фінансування, планує продати близько 10% своїх акцій під час IPO.
  5. Вихід Reddit на фондовий ринок стане першим IPO великої соціальної мережі після розміщення акцій Pinterest у 2019 році.

Угода з Google є першою угодою Reddit з великою компанією зі штучного інтелекту.

Чому це важливо?

Розробники моделей ШІ останніми місяцями активно укладають угоди з власниками контенту, прагнучи урізноманітнити свої навчальні дані, виходячи за межі великого збору даних з інтернету. Ця практика сповнена потенційних проблем з авторським правом, оскільки багато творців контенту стверджують, що їхній контент використовується без дозволу.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все