Google цьогоріч скоротить більше робочих місць, щоб досягти «амбітних цілей»

  • 19 января, 05:58
  • 3803
  • 0

Генеральний директор Google Сундар Пічаї попередив співробітників, що цього року слід очікувати на більше скорочень робочих місць. Останні звільнення торкнулися понад тисячі співробітників різних відділів компанії.

У внутрішній записці, яка потрапила і до ЗМІ, Пічаї повідомив співробітникам: «Цього року ми маємо амбітні цілі та інвестуватимемо в наші пріоритетні напрямки. Реальність полягає в тому, що для створення потенціалу для цих інвестицій нам доведеться зробити непростий вибір».

Пічаї також зазначив, що «хоча багато з цих змін уже оголошені, чесно кажучи, деякі команди продовжуватимуть ухвалювати конкретні рішення щодо розподілу ресурсів упродовж року, за потреби, і деякі посади можуть бути скорочені». Він заявив, що звільнення не будуть такими масштабними, як минулого року, і «не торкнуться всіх команд».

Представник Google не надав додаткових коментарів.

CNBC також стало відомо, що керівництво компанії готується цього тижня оприлюднити свої цілі щодо штучного інтелекту на цей рік та опублікувати цілі та ключові результати для 2024 року.

Хто вже потрапив під скорочення?

Напередодні компанія повідомила, що скорочує сотні працівників рекламного відділу.

Минулого тижня Google також оголошувала про скорочення робочих місць у кількох підрозділах компанії: асистент Google, апаратні команди (Pixel, Nest і Fitbit) та команда доповненої реальності.

У січні 2023 року материнська компанія Google, Alphabet, повідомила про плани звільнити 12 000 працівників, що становило 6% від загальної кількості її співробітників по всьому світу.

Станом на вересень 2023 року в компанії працювала понад 182 381 особа.

Акції материнської компанії Google Alphabet злетіли на 55% минулого року, коли акції технологічних компаній відновили свій зріст після жорстокого 2022 року, частково, через захоплення штучним інтелектом. У третьому кварталі дохід знову повернувся до зростання разом із відновленням ринку цифрової реклами.

Минулого місяця Google запустила свою найбільшу і найпотужнішу модель штучного інтелекту – Gemini. У деяких тестах її продуктивність незначно перевершила модель GPT-4 від OpenAI.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий