Google може бути під слідством через новий протокол шифрування

  • 30 сентября, 10:03
  • 3856
  • 0

Google не встигає відпочити. Компанія перебувала під слідством різних окружних прокурорів, і нещодавно комітет з питань судового управління попросив передати йому внутрішні документи. Тепер джерела повідомляють, що Google може перебувати під антимонопольним розслідуванням щодо їхнього нового протоколу шифрування в інтернеті. 

Передбачається, що новий стандарт DNS-over-HTTPS поліпшить конфіденційність і пошук в інтернеті, зашифровуючи дані трафіку і не дозволяючи хакерам підробляти веб-сайти. Google планує протестувати новий стандарт Chrome з наступного місяця. Комітет з питань судового управління стурбований тим, що надання Google доступу до всіх даних, пов’язаних з DNS, не буде правильним рішенням. Це також дало б корпорації несправедливу перевагу над конкурентами. 

Останнє антимонопольне розслідування є ще одним доповненням до довгого списку судових справ проти технічних гігантів. Добре, що уряд США бере на себе відповідальність за забезпечення контролю над технологічними компаніями. З урахуванням вищесказаного, уряду все ще необхідно переконатися, що вони завдають серйозної шкоди компаніям, які займаються зловживаннями. На даний момент покарання недостатньо, щоб змусити технологічні компанії слідувати правилам і рекомендаціям, встановленим урядом.


Теги: Google
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи