Google окремо позначатиме зображення, згенеровані штучним інтелектом

  • 15 мая, 15:46
  • 4059
  • 0

Google оголосила про випуск двох нових функцій, пов'язаних з пошуком зображень, що створені штучними нейромережами, з метою боротьби з дезінформацією. Ці функції будуть запущені протягом найближчих місяців.

За інформацією Bloomberg, перше додаткове розширення міститиме інформацію про те, коли Google вперше індексувала зображення, де вони з'явилися та в яких місцях їх ще було розміщено. Це допоможе при факт-чекінгу визначати, чи були використані медіафайли в кампаніях з дезінформації. У майбутньому цей інструмент може стати корисним, коли соціальні мережі поширюють неправдивий контент, вдаючись до маніпулювання фотографіями, такими як "фото" Папи Франциска у куртці від Balenciaga або "фото" Трампа та Байдена, які "дружньо посміхаються" один одному.

Щоб скористатися цим інструментом, користувачеві необхідно натиснути на три крапки на зображенні в результатах пошуку Google або виконати пошук за зображенням у Google Lens. Спочатку інструмент буде доступний лише в США та англійській мові.

Друга нова функція гарантує, що всі зображення, створені штучним інтелектом, матимуть розмітку в оригінальному файлі, що надасть користувачам контекст про них. Також творці зможуть додавати підказки до своїх власних зображень, створених штучним інтелектом. Деякі компанії, такі як Midjourney, Shutterstock та інші, вже прийняли пропозицію Google.


Теги: Google ai
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все