Google отримує штраф за порушення конфіденційності дітей у своєму додатку YouTube Kids

  • 3 сентября, 06:47
  • 3945
  • 0

З весни цього року в Україні став доступним варіант додатку YouTube для дітей — YouTube Kids.

Завдяки ньому дітям доступні ролики на різні теми, включаючи музику, мистецтво, спорт і освіту.

Відмінною особливістю сервісу є можливість контролювати потік відео і сам процес перегляду. Батьки можуть обмежувати спектр перегляду дитиною контенту, виключаючи певні теми. Крім того, можна і зовсім відключити функцію пошуку нового матеріалу, а також контролювати час перегляду за допомогою таймера.

Нещодавно стало відомо, що YouTube зіткнувся з деякими суперечностями з приводу функції автозапуску наступного відео, що в підсумку призвело до розслідування FTC. Часто алгоритмічний вибір Google “переводив” дітей від безпечних, радісних відео, показуючи насильницький і неприйнятний контент. Далі виявилося, що Google також збирав особисту інформацію про неповнолітніх і використовував її для цільової реклами без згоди батьків, порушуючи Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA). Тепер FTC і Google обговорюють дані дії, і компанії доведеться платити штраф у розмірі від 150 до 200 мільйонів доларів.

Компанія планувала перенести весь дитячий контент зі своєї основної платформи виключно на YouTube Kids, що може бути єдиним розумним рішенням обох проблем, втім, групи по захисту конфіденційності залишаються скептично налаштованими, оскільки вважають, що штраф занадто малий, щоб підштовхнути Google до кардинальних дій, оскільки він може бути «еквівалентом двох-тримісячного доходу від реклами на YouTube».

За словами Марка Ротенберга з Інформаційного центру по електронній конфіденційності, групи задаються питанням, чи здатні штрафи FTC «обмежити ділову практику, яка порушує конфіденційність».

Минулого тижня в оновленні програми YouTube Kids додані фільтри, які ділять доступний контент на три категорії, призначені для дітей дошкільного віку, від 5 до 7 років і від 8 до 12 років, які можуть бути першим кроком до умиротворення з FTC. На цьому тижні заплановано запуск в Інтернеті, який дозволить дітям отримати доступ до сервісу практично на будь-якому пристрої в майбутньому та допоможе їм триматися подалі від контенту, обмеженого повноцінним YouTube.


Теги: Google youtube kids
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все