Google припинить роботу сервісу скорочених посилань goo.gl з серпня 2025 року

  • 22 июля, 10:49
  • 3717
  • 0

Компанія Google повністю припинить роботу сервісу скорочення посилань goo.gl, повідомляє 9to5google. Можливість створювати нові короткі посилання зупинили ще в березні 2019 року, але повне закриття сервісу відбудеться 25 серпня 2025 року.

У 2018 році Google оголосив про відмову від підтримки goo.gl для звичайних користувачів і розробників. Через рік припинили створення нових посилань, а також доступ до аналітики та керування вже наявними.

Після остаточного закриття сервісу усі посилання у форматі https://goo.gl/* перестануть працювати та видаватимуть повідомлення про помилку 404 (Сторінка не знайдена).

Починаючи з 23 серпня 2024 року, користувачі, які натискатимуть на посилання goo.gl, бачитимуть тимчасову сторінку з попередженням про те, що посилання незабаром припинить роботу. Користувачі зможуть перейти за посиланням, натиснувши кнопку «Продовжити» та за бажанням відключити подальші покази цього повідомлення.

Розробників Google попереджає про можливі проблеми із роботою посилань goo.gl через появу тимчасової сторінки. Зокрема, це може вплинути на ланцюжки переадресації та відображення соціальних метаданих на цільовій сторінці. З огляду на це, Google рекомендує якомога швидше перейти на використання альтернативних сервісів скорочення посилань.

Компанія пропонує тимчасове рішення для розробників, чия робота критично залежить від посилань goo.gl. До існуючих посилань можна додати параметр «?si=1», щоб тимчасово приховати сторінку з попередженням.

Варто зазначити, що у 2018 році Google пропонував розробникам перейти на сервіс Firebase Dynamic Links, який автоматично визначає платформу користувача (сайт чи мобільний застосунок) та здійснює відповідну переадресацію. Однак згодом Google також припинив підтримку цього сервісу для розробників.

Раніше Google вирішив відмовитись від функції безперервного скролінгу в результатах пошуку.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий