Google розглядає найдорожче у своїй історії придбання стартапу — хоче купити Wiz за $23 млрд

  • 15 июля, 14:00
  • 3801
  • 0

Google розглядає можливість придбання стартапу з хмарної кібербезпеки Wiz. Якщо це таки станеться, це буде найдорожче придбання за усю його історію — за $23 млрд, пише The Verge.

  1. Wiz аналізує обчислювальну інфраструктуру, розміщену в AWS, Azure, GCP, OCI та Kubernetes, на предмет комбінацій факторів ризику, які можуть дозволити зловмисникам отримати контроль над хмарними ресурсами та викрасти цінні дані.
  2. Якщо Google таки вдасться придбати Wiz, це зміцнить репутацію техногіганта як безпечної хмарної платформи. Пишуть, що це придбання також націлене на Microsoft, яка нещодавно пережила кілька гучних порушень безпеки і має досить вразливий вигляд
  3. Проте також є ймовірність що угода між Google і Wiz може зірватися та викликати перевірку з боку американських регуляторів.
  4. Останніми роками американські регулятори часів президента Джо Байдена демонструють зростаючу неприязнь до великих технологічних компаній, які стають більшими за рахунок поглинань, пише Reuters.

У 2023 році Wiz отримала близько $350 млн доходу і працює з 40% компаній зі списку Fortune 100. Нещодавно вона залучила $1 млрд у приватному раунді фінансування, який оцінив компанію в $12 млрд.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий