Google розробляє свій аналог ChatGPT, який назвали «вбивцею Google»

  • 3 февраля, 06:17
  • 3820
  • 0

Google розробляє конкурента ChatGPT, який може змінити традиційний пошук в інтернеті.

Як пише Engadget, раніше у компанії оголосили «червоний код», щоб цього року представити принаймні 20 продуктів на основі штучного інтелекту. Тепер з'явилися деякі деталі про ці проєкти.

Одним з продуктів стане чатбот Apprentice Bard, який використовує технологію нейророзмов Google LaMDA. Повідомляється, що Apprentice Bard виглядає та функціонує як ChatGPT, оскільки користувач може ввести запитання чи підказку в текстове поле, а потім отримати письмову відповідь.

Стверджується, що відповіді бота включають інформацію про нещодавні події — те, на що ChatGPT не здатний, оскільки він має лише обмежені знання про все, що сталося після 2021 року.

Повідомляється, що Google також тестує нову пошукову сторінку, яка використовує формат запитань і відповідей. Експериментальна домашня сторінка містить п’ять потенційних запитань, які замінюють «Мені пощастить» під рядком пошуку. Коли користувач вводить свій запит, сторінка генерує людські відповіді у сірих «бульбашках». Під цими відповідями пропонуються додаткові запитання, а потім типові результати пошуку з посиланнями та заголовками.

Крім того, Alphabet працює над проєктом під назвою Atlas у своєму «хмарному» підрозділі. Поки що не має подробиць про те, що це буде.

Наразі незрозуміло, які з проєктів Google будуть оприлюднені. Керівник відділу штучного інтелекту Google Джефф Дін сказав співробітникам, що компанія рухається «більш консервативно, ніж невеликий стартап». Надання людям неправильної інформації матиме набагато більший вплив на таку відому компанію, як Google.

Раніше The Times повідомляла, що технічний гігант надає пріоритет безпеці, точності та блокуванню дезінформації, коли справа доходить до розробки свого пошукового чатбота. Однак, якщо повідомлення про те, що Microsoft інтегрує технологію ChatGPT у Bing у березні цього року, правдиві, ймовірно, ми побачимо пошукового чатбота Google у найближчому майбутньому.


Теги: Google chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все