Google скасовує запуск чат-бота Bard на території Євросоюзу

  • 15 мая, 10:13
  • 3916
  • 0

Під час конференції Google I/O було оголошено, що компанія запускає чат-бота під назвою Bard у 180 країнах. Однак, за повідомленням порталу Android Authority, держави-члени Євросоюзу не були включені до списку підтримуваних ринків. Крім того, бот не буде доступний в Росії, Білорусі та Канаді.

Коли представникам згаданого джерела було задано запитання щодо причини такого рішення, у Google натякнули на можливі пояснення.

Представник Google зазначив: "У найближчому майбутньому Bard зможе підтримувати 40 мов. Ми ще не визначили точні плани щодо розширення, але ми будемо впроваджувати його поступово та відповідально. Ми також продовжимо співпрацювати з регулюючими органами, щоб бути корисними і зацікавленими партнерами, коли ми разом досліджуємо ці нові технології."

Очевидно, Google обійшла регіон ЄС через жорсткі регуляторні правила й місцеві закони. Причини компанії для такого рішення є виправданими. Недавно в Італії було введено обмеження на діяльність ChatGPT від компанії OpenAI через побоювання щодо конфіденційності та збору даних.

Італійські регулятори висловили занепокоєння тим, що ChatGPT порушує політику Загального регламенту ЄС щодо захисту даних (GDPR). Попри те, що діяльність бота було пізніше відновлено, компанія мусить дотримуватися ряду умов, щоб уникнути санкцій.

Законодавці Канади також представили закон, спрямований на регулювання штучного інтелекту. Закон про штучний інтелект і дані (AIDA) вимагає проведення оцінок, управління ризиками, моніторингу, анонімізації даних, прозорості та ведення обліку щодо систем ШІ. AIDA також запровадить штрафи в розмірі до 3% від глобального доходу компанії.


Теги: Google ші bard
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий