Google скорочує сотні робочих місць – зокрема апаратні та інженерні команди

  • 12 января, 14:10
  • 3759
  • 0

Компанія Google звільняє сотні співробітників з різних команд у межах продовження скорочення витрат. Про це повідомляє Reuters.

Під скорочення потраплять:

  1. співзасновники Fitbit Джеймс Парк і Ерік Фрідман;
  2. сотні співробітників підрозділу Voice Assistant;
  3. кілька сотень посад в апаратній команді, відповідальній за Pixel, Nest та Fitbit;
  4. більшість людей у команді доповненої реальності (AR);
  5. сотні посад у центральній команді інженерів.

Google придбала компанію Fitbit з відстеження здоров’я та фізичної форми у 2021 році за $2,1 млрд, але продовжила випускати нові версії Pixel Watch, продукту, який конкурує з деякими пристроями Fitbit та Apple Watch.

Точна кількість посад, які скорочуються, не уточнюється. Також невідомо, скільки людей входять до команди розробки програмного забезпечення Google Assistant та інших команд.

Реорганізація команд відбувається на тлі великих ставок Google на зростання технології генеративного штучного інтелекту після успіху ChatGPT від OpenAI. Вони сподівалися зробити свого голосового асистента «майстром на всі руки», аж до планування подорожей та написання листів.

На початку минулого року Google уже провів масове скорочення, звільнивши 12 000 працівників (6% від усієї команди). Деякі співробітники пропрацювали в компанії 20 років, і назвали своє звільнення через електронну пошту «ляпасом від компанії».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий