Google сплатить $5 млрд у справі про стеження за користувачами в режимі інкогніто

  • 29 декабря, 12:12
  • 3781
  • 0

Google погодився на врегулювання судового позову в США на суму $5 млрд. Компанію звинувачують у відстеженні дій користувачів, навіть коли вони використовували режим інкогніто.

  1. Компанія Alphabet, до якої належить Google, погодилася врегулювати позов, в якому стверджується, що вона таємно відстежувала використання інтернету мільйонів людей, які вважали, що переглядають вебсайти конфіденційно.
  2. Розгляд судової справи, який мав відбутися 5 лютого 2024 року, призупинили після того, як адвокати Google та представники користувачів повідомили про досягнення попередньої домовленості.
  3. У позові вимагалося щонайменше $5 млрд. Деталі угоди не розголошуються, але адвокати зазначили, що вони погодилися з умовами, які будуть представлені на затвердження суду у лютому 2024 року.
  4. Позивачі стверджували, що аналітика, файли cookie та програми Google дозволяють компанії відстежувати їхню активність навіть у режимі інкогніто в Chrome та інших браузерах.

Що сталося?

Позов проти Google був поданий у 2020 році і вимагає відшкодування збитків у розмірі не менше $5000 на кожного потерпілого.

На початку цього місяця технологічний гігант заявив, що він сплатить $700 млн для врегулювання судової справи, яку подала група американських штатів, звинувачуючи Google у придушенні конкуренції в Play Store на пристроях Android.

Це сталося за кілька днів після того, як Google програв судову битву в США розробнику Epic Games. Компанія-розробник відеоігор подала в суд на компанію ще у 2020 році за незаконне перетворення його магазину застосунків Google Play та службу оплати Google Play на незаконну монополію.


Теги: Google позов
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий