Google та великі IT-компанії у США повертають працівників до офісів

  • 13 июня, 19:52
  • 3782
  • 0

Якби епідемія коронавірусу прогриміла 30 років тому, то економіка багатьох країн була б повністю паралізована. Сотні мільйонів людей були би змушені сидіти вдома без засобів для існування та не мали б доступу до роботи. Технологічний прогрес дозволив значній частині людства перейти на віддалену роботу там, де це було можливо, що дозволило економіці багатьох країн залишитись на плаву. Комп'ютери та смартфони зробили свою справу, але сьогодні багато людей вже так звикли сидіти вдома, що не хочуть повертатися на свої робочі місця. Схоже, великі корпорації втомились умовляти недбайливих співробітників, про що розповідають журналісти NBC News.

 Як виявилося, керівництво Google надіслало своїм співробітникам повідомлення, в якому заявляється про введення нової політики перебування в офісі три дні на тиждень. Простіше кажучи, віддалена робота повністю не скасовується, а поки що можна сміливо 2 дні проводити вдома біля комп'ютера. Згідно з повідомленням, співробітники, які не дотримуються цього правила, контактуватимуть із представниками відділу кадрів, які розкажуть про наступні кроки компанії.

Які саме наслідки очікують на тих, хто відмовиться приходити на роботу в офіс, поки невідомо. У пресі пишуть про те, що може йтися про зниження заробітної плати, блокування премій і надбавок, а в деяких випадках взагалі про звільнення. За статистикою, лише 14% американців продовжують працювати із дому.

Однак, цей невеликий відсоток достатній для зміни ситуації в містах, включаючи Сан-Франциско. Наприклад, Saleforce Tower, найвища будівля в Сан-Франциско, майже порожня, тоді як офіси орендуються лише на кількох поверхах. Компанії, що залишилися, роздумують про розірвання договору оренди, оскільки впевнені в тому, що переведення співробітників на віддалену роботу обходиться дешевше. Глава однієї з бізнес-груп Сан-Франциско зазначає, що робота з дому стала частиною досконалого шторму для міста. За деякими даними, менше половини працівників із десяти найбільших міст з'являються в офісі. Повернення людей в офіс може бути вигідним для міського бізнесу, проте не всі офісні працівники готові до щоденних подорожей.

До коронавірусу у людей просто не було вибору, тоді як сьогодні багато хто усвідомлює вигоди, що відкрилися. Так, можна не витрачати кілька годин у пробках, дістаючись роботи вранці і додому ввечері. Також це економить бензин, а вільний час можна витратити на ранковий сон чи провести за телевізором чи комп'ютером.

У зв'язку з цим багато співробітників у США висловлюють негативну позицію щодо повернення до роботи в офісі. Наприклад, фахівець із врегулювання страхових випадків Емілі Гальярдо заявила, що якби начальник зажадав її повернення в офіс, вона, ймовірно, почала б шукати нову роботу. Це вказує на те, що багато працівників можуть гостро відреагувати, якщо начальство вимагатиме повернутися до офісу.
Нещодавно ми також писали, що Salesforce  буде донатити по $10 за кожний день роботи в офісі


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий